Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Venäjän ja Kiinan välinen investointitoiminta vilkastuu

Venäjän ja Kiinan välistä kauppaa voidaan vielä monin tavoin kehittää ja monipuolistaa, totesi pääministeri Mikhail Fradkov marraskuisen Kiinan vierailunsa aikana, raportoi uutistoimisto RBC News.

Pääministerin esittämän arvion mukaan maiden välisen kauppavaihdon arvo voisi lähivuosina nousta jo 60-80 miljardiin dollariin. Viime vuonna kauppavaihto oli suuruudeltaan 29 miljardia dollaria.

Ensi vuonna Venäjä pyrkii kasvattamaan raakaöljyn vientiään Kiinaan. Tavoitteena on nostaa toimitusten määrä nykyisestä 10 miljoonasta tonnista 15 miljoonaan tonniin. Energiajätti UES taas on sopinut sähkötoimituksista Kiinaan ja Gazprom uusista kaasutoimituksista.

Kiinalaiset ovat puolestaan esittäneet alustavan investointisuunnitelman, joka tähtää 12 miljardin dollarin investointeihin Venäjälle.Kiinalaisyhtiöt ovat jo sijoittaneet 70 miljoonaa dollaria Baltic Pearl -asuntoalueeseen Pietarissa ja aikovat edelleen kasvattaa asuntoinvestointiensa kokonaissumman kolmeen miljardiin dollariin.

Pääministeri Fradkovin vierailun aikana julkistettiin useita uusia kiinalaisten investointihankkeita, joiden kokonaisarvo on 800 miljoonaa dollaria.

Kiinalaiset yhtiöt aikovat investoida Venäjän metsäteollisuuteen, muuhun teollisuuteen ja infrastruktuuriin. Konkreettisina projekteina Pekingissä esiteltiin kaivosteollisuuden hanke Siperiassa, toimistokompleksin rakentaminen Moskovaan ja lasitehtaan perustaminen Pietarin läheisyyteen.

Venäläisten vastavuoroisesti Kiinan tehtävistä investoinneista ovat vireillä ainakin RusAlin tehdashanke ja kuorma-autovalmistaja Kamazin kokoonpanolaitos.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.