Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Ukraina kiirehtii WTO-jäsenyyttään

Ukrainan WTO-jäsenyysprosessi ei ole edennyt sisäpoliittista syistä niin nopeasti kuin se olisi voinut. Ukraina on jo hoitanut kahdenkeskiset kauppapoliittiset kysymykset kaikkien nykyisten jäsenmaiden kanssa, mutta jäsenyyssopimuksen viemistä parlamentin käsittelyyn on jarrutettu venäläismielisten poliittisten piirien toimesta, väittää prosessia seurannut uutistoimisto Regnum.

Ukrainan WTO-jäsenyyteen liittyy jo sellaisenaan geopoliittisia jännitteitä, mutta juuri nyt venäläisiä huolettaa Ukrainan jäsenyyden vahvistuminen ennen Venäjän omaa jäsenyyttä. Mikäli Ukraina pääsisi ensimmäisenä kauppaliittoon, voisi se jäsenenä pyrkiä vaikuttamaan Venäjän lopullisen jäsenyyssopimuksen ehtoihin.

Ukrainan johto yrittää saada WTO-sopimuksen edellyttämät kansalliset lait hyväksytyksi vielä marraskuun aikana, jolloin jäsenyys voisi teknisesti toteutua vielä kuluvan vuoden aikana. Todennäköisempänä pidetään kuitenkin sitä, että sopimuksen allekirjoittaminen siirtyy vuodenvaihteen yli tammi- tai helmikuulle.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.