Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Venäjän ja Kazakstanin kaupalliset siteet lujittuvat

Venäjän ja Kazakstanin kauppavaihto kasvoi tammi-elokuussa 24,8 prosenttia nousten 7,74 miljardin dollarin suuruiseksi. Tänä vuonna kauppavaihdon kokonaissumman odotetaan nousevan 10 miljardiin dollariin. Venäjä on Kazakstanin suurin kauppakumppani yli neljänneksen osuudellaan.

Venäjällä ja Kazakstanilla on parhaillaan käynnissä suuria yhteisiä hankkeita kaasuteollisuudessa sekä liikenteessä. Lisäksi venäläinen Rosaviakosmos avustaa Kazakstania sen avaruusohjelman kehittämisessä. Maiden välillä on käynnistetty myös pankkialan yhteistyö.

Liikennealan yhteishankkeista päällimmäisenä on uuden rautatierahtireitin perustaminen Länsi-Euroopan ja Kiinan välille.

Kazakstan kuuluu Venäjän tavoin Euraasian talousyhteisöön. Se on myös mukana Venäjän ajamassa hankkeessa, joka tähtää neljän johtavan IVY-maan yhteisen vapaakauppa-alueen perustamiseen.

Myös Suomen ja Kazakstanin välinen kauppa on omassa mittakaavassaan kehittynyt hyvin, joskin tuontivoittoisesti. Tammi-elokuussa tuontimme Kazakstanista oli arvoltaan 202 miljoonaa euroa, eli peräti 71 prosenttia edellisvuotista suurempi. Vientimme arvo oli puolestaan 129 miljoonaa euroa, mikä oli 14 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.