Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Venäjän ja Yhdysvaltojen WTO-neuvottelut saivat myönteisen ratkaisun

Venäjän talousministeriö julkisti perjantaina Yhdysvaltojen ja Venäjän päässeen yhteisymmärrykseen maiden kahdenkeskisissä WTO-jäsenyysneuvotteluissa. Venäläislähteiden mukaan sopimus on tarkoitus allekirjoittaa APEC:in huippukokouksen aikana Hanoissa kuluvan kuukauden lopulla. Kreml on myös vahvistanut, että presidentit George Bush ja Vladimir Putin keskustelevat asiasta Bushin Moskovan vierailun aikana lokakuun puolivälissä.

Tämän jälkeen Venäjän WTO-neuvottelukierroksesta ovat jäljellä enää Moldova, Georgia ja Costa Rica.

Venäjä anoi ensimmäisen kerran WTO:n jäsenyyttä vuonna 1994. Määrätietoisemmat jäsenyysneuvottelut se aloitti kuitenkin vasta vuonna 2000. Kahdenkeskiset neuvottelut ovat Venäjän osalta tänä vuonna edenneet ripeästi ja tuloksekkaasti. Ainoana suurempana ongelmana ovat olleet Yhdysvaltojen kanssa käydyt neuvottelut, jotka ovat edenneet katkonaisesti.

Venäjän liittyminen kansainväliseen kauppajärjestöön on iso asia, mutta jäsenyyden lyhyen aikavälin vaikutuksia on vaikea arvioida. Joka tapauksessa Venäjä liittymissopimuksen allekirjoittaessaan suostuu kauppajärjestön sääntöihin, kontrolliin ja hyväksyy sen mahdolliset sanktiot.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.