Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.11.2005

SKAL odottaa nopeita tuloksia Venäjän liikenteen seurantaryhmältä

Suomalaiset kuljetusyrittäjät kokevat todella vakavaksi uhaksi Venäjällä suuntaavien maantiekuljetusten siirtymisen yhä suuremmassa määrin venäläisiin käsiin. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry vaatiikin, että kuljetusyritystemme toimintaedellytyksiä on pikaisesti parannettava.

Markkinatasapainon saavuttamisella on erityinen kiire, sillä Venäjä jalkauttaa tehokkaasti oman liikennestrategiansa.

Sen tavoitteena on saada kaikki Venäjältä lähtevät ja sinne menevät tavarakuormat omien ajoneuvojen kuljetettavaksi. Kuljetusjärjestön mielestä Suomen tulee vastata tähän haasteeseen ennen kuin on myöhäistä.

Venäjän tulli- ja poliisiviranomaisten protektionismin takia suomalaisia ajoneuvoja tarkastetaan kansainvälistä TIR-konventiota rikkoen. Kuljettajia sakotetaan mielivaltaisesti ja ajoneuvoja takavarioidaan pelkän epäilyn perusteella.

Kiireellisin tehtävä onkin nyt Suomen ulkoministeriöllä. SKAL on pyytänyt viranomaisapua suomalaisten ajoneuvojen takavarikoinnin lopettamiseksi Venäjällä ja kalustoon kohdistuvan takavarikkouhan poistamista.

SKAL:in hallitus kiittää samalla ministeri Susanna Huovista ja hallituksen iltakoulua toimenpiteistä, joilla Venäjän liikennettä yritetään saada kuntoon. Huovisen perustamalle liikenteen seurantaryhmälle kuljetusjärjestöllä on useita evästyksiä.

Asioita, joihin kriisiryhmän tulisi ottaa kantaa ovat muuan muassa matkalupakiintiöt, ylipaino- ja mittalupien myöntäminen, venäläisen kaluston tehokkaampi raja- ja tienvarsivalvonta, E18-väylän käyttömaksut, sähköisen tiedonsiirron lisääminen TIR-kuljetuksissa sekä Suomen ja Venäjän välisen tieliikennesopimuksen päivittäminen.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.