Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.11.2005

Virolaisen Pakterminal-yhtiön uskotaan siirtyneen venäläiseen omistukseen

Viron transitokuljetusalan isänä pidetty Aadu Luukas on myynyt osuutensa Pakterminal-yhtiöstä toistaiseksi tuntemattomalle ostajalle. Samalla Luukas vetäytyi 13 vuotta johtamansa yhtiön hallintoneuvostosta.

Omistusosuutensa myyntiä Luukas perustelee sillä, öljyn transitokuljetukset ovat viime aikoina muuttaneet ratkaisevalla tavalla luonnettaan.

Kuljetusalan piireissä ostajaksi veikataan Severstaltransia tai ainakin sen piiriin kuuluvaa yhtiötä. Jälkimmäisessä tapauksessa kysymyksessä olisi todennäköisesti virolaisella liikenneluvalla toimiva rautatieoperaattori Spacecom.

The Baltic Timesin mukaan sen enempää Severstaltransin kuin Spacecominkaan taholta ei ole haluttu kommentoida Pakterminaaliin liittyviä arvailuja. Virossa ollaan joka tapauksessa sillä kannalla, että ostajan täytyy tulla Venäjältä.

Pakterminalin siirtyminen venäläiselle omistajalle vahvistaisi edelleen venäläisen pääoman otetta Viron kauttakulkuliikennettä palvelevissa satama-, terminaali- ja kuljetustoiminnoissa. Tämä luonnollisesti huolettaa virolaisia, koska transitobisneksellä on maalle suuri kansantaloudellinen merkitys.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.