Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.11.2005

Trigon suosittelee sijoituskohteiksi pk-yrityksiä Puolassa

Lokakuussa keski- ja itäeurooppalaiset osakemarkkinat laskivat voimakkaasti kansainvälisten sijoittajien riskinottovalmiuden myötä. Myyntipaineet keskittyivät pörssien lippulaivoihin eli pääasiassa energia- ja pankkisektoreille. Paikallisilla pörssimarkkinoilla indeksit laskivat euroissa 5-11 prosenttia.

Lokakuussa tapahtunut huomattava osakehintojen lasku auttoi pienentämään keski- ja itäeurooppalaisten osakemarkkinoiden hintakuplaa. Silti alueen pörssien blue chip -osakkeet pysyivät edelleen ylihintaisina, joten jatkuva globaali epävakaus voi johtaa uusiin myyntipaineisiin hyvinkin pian.

Trigon Capitalin mukaan houkuttelevimmat sijoitusmahdollisuudet löytyvät tällä hetkellä puolalaisten ja kroatialaisten pk-yritysten joukosta. Investointipankkiiri pitää niitä nyt selvästi edullisempina kuin tshekkiläisiä ja bulgarialaisia osakkeita ja toisaalta vähemmän haavoittuvina kuin unkarilaisia osakkeita.

Trigon Capital toteaa kuukausikatsauksessaan, että ainoa järkevä tapa hyötyä Keski- ja Itä-Euroopan osakemarkkinoiden kehityksestä on alihintaisiin yrityksiin sijoittaminen. Ne eivät ole niin arkoja muuttuvien ulkomaisten pääomavirtojen suhteen kuin pörssien ylihintaiset suuryritykset. Trigonin mukaan alueelta löytyy jatkuvasti hyvin johdettuja pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joiden P/E-luvut ovat alle 10.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.