Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.11.2005

Kiristyvä hintakilpailu vaikeuttaa suomalaisten toimintaa Venäjällä

Suomalaisyritysten Venäjän-vienti ja paikallinen liiketoiminta on kehittynyt varsin myönteisesti viimeisellä puolivuotiskaudella, selviää ”Suomalaisyritykset Venäjällä” -tutkimussarjan tuoreesta syysraportista.

Myös yritystemme lähiajan odotukset ovat nyt varsin myönteisiä. Tutkimukseen osallistuneista 41 prosenttia odottaa vientimme kasvavan ensi vuonna selvästi enemmän kuin tänä vuonna ja tasan puolet odottaa sen kasvavan ainakin jonkin verran enemmän.

Optimismi perustuu ostovoiman kasvuun, paitsi kuluttajamarkkinoilla ja yrityssektorilla, nyt myös julkisella sektorilla.

Venäjän poliittis-taloudellinen maariski on keväästä edelleen pienentynyt ja liiketoimintaympäristön rasitteet ovat pysyneet samoina, ainakaan huonontumatta.

Yritysten kipeimpänä ongelmana onkin yhä vain kiristyvä hintakilpailu, joka johtuu venäläisen yritystoiminnan jatkuvasta kehittymisestä ja eräiden uusien EU-maiden vahvistuvasta läsnäolosta Venäjän markkinoilla. Suomalaisia kiinnostavatkin nyt Moskovan ja Pietarin ulkopuolelta löytyvät uudet menekkimahdollisuudet.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.