Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

3.12.2010

EU ja Venäjä päättävät oman WTO-neuvottelukierroksensa

EU ja Venäjä allekirjoittavat joulukuun 7. päivänä asiakirjan WTO-jäsenyysneuvottelujen päättymisestä EU:n ja Venäjän huippukokouksen yhteydessä Brysselissä. EU ja Venäjä allekirjoittivat jo aiemmin muistion yhteisymmärryksestä, joka koskee Venäjän jäsenyyttä Maailman kauppajärjestössä.

Kun Venäjä on päättänyt WTO-jäsenyyttä koskevat neuvottelut EU:n ja Yhdysvaltojen kanssa, on vielä ratkaistava muutamia monenkeskeisiä asiakohtia, joista on keskusteltava kaikkien WTO:n jäsenmaiden kanssa.

Euroopan komission mukaan kysymys on muun muassa teknisestä säännöstelystä, maataloustuotteiden kaupasta ja investoinneista.

Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa jo tulliliiton perustanut Venäjä on saanut vauhtia myös koko IVY-alueen kattavan vapaakauppa-alueen perustamiseen. IVY:n pääministerineuvoston kokouksessa Pietarissa päätettiin, että työryhmä valmistelee vuoden loppuun mennessä allekirjoituskuntoon sopimuksen IVY-maiden vapaakauppa-alueesta.

Suurista IVY-maista Ukraina on jo WTO:n jäsen ja lisäksi se on tänä vuonna solminut vapaakauppasopimuksen EFTA:n kanssa. Ukraina on toistaiseksi hangoitellut Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliittoon liittymistä vastaan, eikä se ole liioin ilmaissut kiinnostustaan IVY:n vapaakauppa-alueeseen. Ukrainan perusteluna on ollut se, ettei se tiedä miten muut vapaakauppajärjestelyt istuisivat maan omiin WTO-jäsenvelvoitteisiin.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-