Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

3.12.2010

Valko-Venäjän kauppatase heikkenee yhä

Valko-Venäjän ulkomaankauppa kasvoi tammi-lokakuussa 17,7 prosenttia, mutta tuonnin enemmyydestä johtuen kauppataseen vaje kasvoi entisestään, kertoo Belstat.

Valko-Venäjän vienti kasvoi vuositasolla 17,0 prosenttia ja sen arvo nousi 19,8 miljardiin dollariin. Tuonti kasvoi puolestaan 18,2 prosenttia nousten 26,8 miljardiin dollariin.

Ulkomaankaupan alijäämä kasvoi kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana 6,9 miljardiin dollariin. Valko-Venäjän kauppatase oli negatiivinen niin Venäjän, muiden IVY-maiden kuin ulkomarkkinoidenkin maiden kanssa.

Valko-Venäjän viennin kasvu perustui menestymiseen Venäjällä ja koko IVY-alueella. Vienti IVY-maihin kasvoi vuositasolla 47,5 prosenttia, mutta ulkokaupassa vienti supistui 6,8 prosenttia.

Tuonnissa kasvu sen sijaan painottui IVY:n ulkopuolisiin kauppakumppaneihin. Tämän tuonnin arvo oli 10,9 miljardia dollaria, joka oli 34,0 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Tuonti Venäjältä lisääntyi vain 5,1 prosenttia.

Valko-Venäjän kauppatasetta on jo pitempään kuormittanut etenkin ulkomaisen tuontienergian kallistuminen. Energiahinnat ovat selvästi ylittäneet Valko-Venäjän omien vientituotteiden hintakehityksen.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-