Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

3.12.2010

Ukrainan talous elpyy odotettua nopeammin

Ukrainan hallitus on onnistunut vakauttamaan maan makrotaloutta ja valtiontaloutta tavalla, joka vastaa suurimman kriisirahoittajan IMF:n vaatimuksia. Valuuttarahasto katsoo, että sen tähän asti valmiusluotosta maksamat erät ovat tuottaneet toivottuja tuloksia valtiontaloudessa ja auttaneet koko talouden elvytyksessä.

Ukraina ylsikin tammi-lokakuun jaksolla 4,6 prosentin talouskasvuun ja lokakuussa bruttokansantuote kasvoi vuositasolla jo 5,7 prosenttia. Lokakuussa myös teollisuustuotanto kiihtyi 11,5 prosentin nousuun.

Tilastoviraston mukaan myös Ukrainan vähittäiskauppa on viimein piristynyt. Tammi-syyskuussa kaupan myynti vastasi 46,8 miljardia dollaria nousten näin edellisvuotisesta 5,1 prosenttia. Eräillä hallintoalueilla myynnin lisäys oli tätäkin tuntuvampi.
Hallitus ei ole vielä päivittänyt koko vuotta 2010 koskevaa talouskasvuennustettaan, joka on toistaiseksi varovaiset 3,7 prosenttia. Tämäkin tulos merkitsisi melkoista elpymistä vuodesta 2009, jolloin maan talous taantui 15,1 prosenttia.

Pääministeri Mykola Azarov on kuitenkin vakuuttunut, että koko vuoden osalta päästää 5,0 prosentin kasvuun ja ensi vuonna saavutetaan jo noin 10 prosentin taso.

Hallituksen toimet ovat myös pysäyttäneet inflaation ja se jäänee tänä vuonna alle 10 prosentin.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-