Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.12.2009

Kazan on Venäjän paras liiketoimintapaikka

Maailmanpankki on viimeisimmässä Doing Business in Russia -raportissaan tutkinut myös liiketoimintaoloissa ilmeneviä eroja Venäjän sisällä. Tarkastelunäkökulman laajentaminen on näköjään kannattanut, sillä olosuhteet Venäjän kymmenen suurimman kaupungin välillä vaihtelivat tuntuvasta.

Maailmanpankki käytti vertailussaan neljää kriteeriä, jotka olivat yrityksen perustamisprosessi, rakennuslupien hankkiminen, omaisuuden rekisteröinti sekä mahdollisuudet rajanylittävään liiketoimintaan.

Näillä perusteilla kärkeen nousi runsaan miljoonan asukkaan Kazan, joka on Tatarstanin tasavallan pääkaupunki.

Yrityksen perustamisprosessin pankki arvioi sujuvan parhaiten Donin Rostovissa, mutta Kazan oli tässä asiassa toiseksi suosiollisin.

Rostovissa yrityksen perustaminen vaati 13 viranomaistoimenpidettä, kesti 22 päivää ja maksoi 118 dollaria. Kazanissa prosessiin sisältyi vain 10 vaihetta, mutta prosessi kestää 34 päivää ja maksaa 100 dollaria. Moskova sijoittui vertailun tässä osiossa seitsemänneksi.

Huonoimmaksi kymmenen kaupungin vertailussa sijoittui Perm Uralin alueella. Rostov ja Kazan arvioitiin parhaiksi sijoittumispaikoiksi myös rakennuslupien suhteen. Rostovissa prosessiin sisältyi 22 viranomaiskäsittely, jotka veivät keskimäärin 194 päivää. Kazanissa käsittelyvaiheita oli 23, jotka vaativat 350 päivää.

Moskova oli tämän asian suhteen epäedullisin kaupunki. Rakennuslupa-anomus vaati 54 käsittelyvaihetta ja luvanhakijan oli syytä varautua 704 päivän eli kahden vuoden odotusaikaan.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-