Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.12.2009

Venäjän kansainväliset reservit ovat vahvistuneet

Venäjän keskuspankin kansainväliset reservit vahvistuvat edelleen. Pääosin kullasta ja valuutoista koostuvat reservit olivat joulukuun 4. päivä 449,7 miljardin dollarin suuruiset. Keskuspankin mukaan reservit lisääntyivät edellisen viikon aikana 1,5 miljardia dollaria, mikä merkitsee 0,3 prosentin kasvua.

Tämän vuoden alussa reservit olivat 427,1 miljardia dollaria, joten ne ovat vuoden aikana lisääntyneet 22,6 miljardia dollari eli 5,3 prosenttia. Reservit ovat kuitenkin vuoden mittaan useampaan otteeseen myös supistuneet, mikä on ulkomailla nähty enteellisenä.

Keskuspankin kansainväliset reservit ovat tähän saakka koostuneet Yhdysvaltojen dollarista, eurosta, Englannin punnasta ja jenistä.

Uutistoimisto RBC Newsin haastatteleman keskuspankin johtajan mukaan valuuttakoriin ollaan liittämässä myös Kanadan dollaria ja mahdollista on myös parin muun kansainvälisesti merkittävän valuutan mukaanotto.

Venäjän kansainväliset reservit käsittävät kullan ja valuuttojen ohella myös muita likvidejä varoja. Varantoihin sisältyy SDR-todistuksia, Kansainvälisen valuuttarahaston reservipositioita sekä muita reservivaroja.

Reserveihin voidaan kansainvälisen käytännön mukaisesti sisällyttää kullan rinnalla myös platinaa ja jopa jalokiviä.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-