Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.12.2009

Valko-Venäjä Pohjoisen ulottuvuuden piiriin

Uutistoimisto BelTA:n mukaan Valko-Venäjän liikenneministeri Ivan Shcherbo on allekirjoittanut asiakirjan, joka avaa maalle kuljetus- ja logistiikkatoimintaan liittyviä yhteistyömahdollisuuksia Euroopan Pohjoisen ulottuvuuden piirissä.

Yhteistyön ovat jo hyväksyneet Norja, Venäjä, Tanska, Viro, Suomi, Latvia, Liettua ja Puola. Hyväksyntää odotetaan enää Saksan ja Ruotsin liikenneministereiltä.

Kuljetus- ja logistiikka -alan yhteistyöhön sisältyvät muun muassa liikennevirroista raportointi sekä paikallisen infrastruktuurin ylläpitoon ja kehittämiseen vaadittavien resurssien arviointi.

Valko-Venäjällä odotetaan Pohjoiseen ulottuvuuteen liittymisen avaavan mahdollisuuksia myös ulkopuoliseen rahoitukseen sellaisissa kansallisissa liikenneinfrastruktuurihankkeissa, joilla on myös kansainvälistä merkitystä.

Minsk sijaitsee kahden kuljetuskoridorin risteyksessä. Kaupungin kautta menee E30-käytävä (Berliini-Varsova-Minsk-Moskova-Jekaterinburg)) ja N9-yhteys (Gomel-Minsk-Vilna-Kleipeda-Kaliningrad).

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-