Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

12.12.2007

Venäjälle lisää erityistalousalueita

Venäjän talousministeriön tavoitteena on viisinkertaistaa erityistalousalueilla toimivien yritysten määrä vuoteen 2010 mennessä. Tuolloin yrityksiä olisi 250. Erityistalousaluiden kehittämiseen on suunniteltu investoitavan budjettivaroja yli yhden miljardin dollarin arvosta.

Alueille on tarkoitus lisäksi houkutella lähes saman verran yksityistä pääomaa. Yrityksille on etua erityistalousalueille sijoittumisesta, koska alueille rakennetaan valmis infrastruktuuri, yritykset saavat kiinteistöt vaivattomasti käyttöönsä ja hallinnollinen taakka on muutoinkin kevyempi. Byrokratiaa vähennetään muun muassa siirtymällä yhden luukuun periaatteeseen, jolloin kaikki viranomaisasiat pystytään hoitamaan keskitetysti. Alueille sijoittuville yrityksille myönnetään myös vero- ja tullihelpotuksia.

Ensimmäiset kuusi erityistalousaluetta perustettiin vuonna 2005 ja ne ovat erikoistuneet teolliseen tuotantoon ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Seuraavaksi on perustettu matkailuelinkeinoon painottuvia alueita ja viimeksi lokakuussa hyväksyttiin laki satamatoimintaan keskittyvien alueiden perustamisesta.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.