Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

12.12.2007

Ylimääräiset työsuhde-edut motivoivat venäläisiä

Pelkkä rahapalkka kelpaa nykyisin Venäjällä yhä huonommin ainoaksi kannustimeksi uusien työntekijöiden houkuttelemisessa ja vanhan henkilöstön sitouttamisessa, selviää valtakunnallisen henkilöpäälliköiden yhdistyksen yrityskyselystä. Kommersant-lehden mukaan vastanneista 72 prosenttia piti laillisesti maksettua palkkaa huonommin motivoivana kuin palkkausta, johon sisältyy myös luontaisetuja. Pelkän laillisen rahapalkan voimaan uskovia oli vain 13,6 prosenttia ja 12,5 prosenttia yrityksistä piti kokonaan tai osittain pimeänä maksettua palkkaa edelleen toimivana tapana.

Luontaisetuina yritykset sanoivat käyttävänsä lähinnä vapaaehtoisia sairasvakuutuksia, työsuhdekännyköitä, lainajärjestelyjä henkilöstölle sekä lisäeläkkeiden maksamista.

Venäjän työvoimahallinnon Rostrudin mukaan yksityisistä yrityksistä vain noin 60 prosenttia huolehtii palkanmaksusta laillisin tai edes osittain laillisin keinoin. Loput eli täysharmaalla vyöhykkeellä toimivat yritykset laiminlyövät kaiken muun lisäksi vielä henkilöstön eläkeasioiden hoitamisen.

Rostrud oli Kommersantin mukaan myös laskenut, että kuluvan vuoden tammi-syyskuussa Venäjän koko kansallisesta palkkasummasta noin 27 prosenttia maksettiin ilman veroja ja muita työnantajavelvoitteita

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.