Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

12.12.2007

Ulkomaiset ostajat työntyvät Ukrainan mediamarkkinoille

Ukrainan mediakenttä on alkanut kiinnostaa ulkomaisia sijoittajia. Niiden mielenkiinnon kohteina ovat erityisesti sähköiset mediat, kuten kaapelitelevisioverkot ja internetpalvelut. Joulukuun alkupäivinä amerikkalainen pääomasijoittaja Providence Equity Partners ilmoitti ostaneensa merkittävän osuuden Kiovassa ja kolmessa muussa kaupungissa toimivasta kaapelitelevisio-operaattori Volia Cablesta.

Volian verkot tavoittavat tällä hetkellä noin 900 000 kotitaloutta. Yhtiön palveluihin sisältyvät analogiset ja digitaaliset televisiolähetykset sekä internetin laajakaistapalvelut.

Providence ei yrityskaupan julkistamisen yhteydessä kertonut tarkempaa omistusosuuttaan, eikä liioin osakkeiden kauppasummaa. Sensijaan se ilmoitti suunnittelevansa noin 200 miljoonan dollarin investointeja Volian kasvattamiseen ja kehittämiseen.

Kyiv Post -lehden mukaan myös puolalaiset mediapiirit ovat kiinnostuneita Ukrainan mielenkiintoisessa vaiheessa olevista mediamarkkinoista. Lehden tietojen mukaan varsovalainen Agora Group neuvottelee Ukrayinska Pravda -verkkolehden ostamisesta. Vuonna 2000 perustettu Ukrayinska Pravda on yleisuutisia välittävä verkkolehti. Sen sisartuotteita ovat sähköinen talouspalvelu Ekonomichna Pravda sekä urheilusivusto Champion.

Paikallisten mediapiirien mukaan koko Ukrayinska Pravda -yhtiön markkina-arvo asettuu 5-10 miljoonan dollarin haarukkaan. Ostajakandidaatti Agora kustantaa päivälehti Gazeta Wyborczaa sekä painettuna että verkkoversiona. Lisäksi yhtiö operoi yli 30 erilaista onlinemediaa. Varsovan ja Lontoon pörsseissä noteerattu Agora ylsi tammi-syyskuussa lähes 60 miljoonan dollarin suuruiseen liikevaihtoon. Voitto yhtiö teki samaan aikaan noin 30 miljoonan
dollarin verran.
Agora perusti viime keväänä Ukrainaan
tytäryhtiön, Agora Ukraine Ltd:n. Se ei ole toistaiseksi käynnistänyt
mitään liiketoimintaa.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.