Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

12.12.2007

Suomen vienti eteni kaikilla itämarkkinoilla

Suomalaisyritykset ovat ainakin vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin ajan kasvattaneet vientiään sekä EU:n itämarkkinoille että idemmäksi IVY-alueelle. Koko vuoden 2007 vientimenestystä ei voi kuitenkaan vielä tarkemmin ennakoida, koska käytettävissä ovat vasta tammi-syyskuuta koskevat tullitilastot.

Suomen vienti Venäjälle kasvoi tarkastelukaudella seitsemän prosenttia ja oli arvoltaan 4,784 miljardia euroa.

Viennin aikaisempiin vuosiin verrattuna todella vaatimatonta kasvutahtia on jo perusteltu matkapuhelinten ja vähän muidenkin tuotteiden jälleenvientikuplan tilastollisella puhkeamisella, mutta toisaalta Venäjä on edelleen jäänyt tärkeimpien vientimaidemme Saksan ja Ruotsin perään kolmossijalle.

Venäjän-viennin suuruutta voikin suhteuttaa esimerkiksi siihen, että vientimme Viroon, Latviaan, Liettuaan sekä Puolaan oli tammi-syyskuun jaksolla yhteensä 3,181 miljardia euroa.
EU:n itäalueella juuri Puola on kasvanut Suomen vientikohteena. Viennin arvo oli 1,127 miljardia euroa, mikä merkitsi 29 prosentin lisäystä vuositasolla.

Hyvään 20 prosentin vienninlisäykseen suomalaiset pääsivät myös Liettuassa. Ukrainan kohdalla kasvu oli lähes saman suuruinen ja viennin kokonaissumma nousi 384 miljoonaan euroon. Ukrainan viennin arvo ylittikin nyt paitsi Liettuassa myös Latviassa saavutetun vientituloksen.

Kasvaville Kazakstanin markkinoille yritykset veivät tavaraa 216 miljoonan euron arvosta. Vienti on kuitenkin kovassa kasvussa, sillä tammi-syyskuussa se lisääntyi 49 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 11-12.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.