Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.10.2010

Euromoney:
Kudrin vuoden finanssiministeri

Finanssiministeri Alexei Kudrinin taidot arvostettiin kansainvälisesti korkealle, kun Euromoney-lehti nimesi hänet lokakuussa vuoden 2010 finanssiminiteriksi. Valinta julkistettiin Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin yhteisessä syyskokouksessa Washingtonissa.

Valinnan perusteluissa todettiin, että Kudrinin johdolla Venäjä pääsi irtaantumaan kansainvälisestä finanssikriisistä paljon paremmassa kunnossa kuin mitä talousasiantuntijat odottivat.

Eteenpäin vastarinnasta huolimatta

Kudrin ajoi vastalauseista välittämättä vakausrahaston kartuttamista kaudella, jolloin öljyn maailmanmarkkinahinta kehittyi nousujohteisesti. Samalla hän valvoi tarkoin keskuspankin kansainvälisten reservien kertymää ja käyttöä.

Kriisin alkaessa keskuspankilla oli käytettävissään 600 miljardin dollarin valuuttavarannot, joilla kyettiin hallitsemaan ruplan kurssin heikkenemistä. Vakausrahaston ansiosta Venäjän valtio taas kykeni huolehtimaan kansainvälisistä velkavastuistaan ja maksamaan lainoja pois jopa etuajassa.

Kudrin näyttää muuteinkin oleva lännen arvostama finanssi- ja talousmies. Hän on saanut kiitosta vero- ja budjettiuudistuksista, valtion omaisuuden yksityistämisen ajamisesta sekä myös WTO-jäsenyyden eteenpäin viemisestä.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-