Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.10.2010

Ukrainalla suurin julkinen velka Itä-Euroopassa

Ukrainasta tuli finanssikriisin ja sitä seuranneen taloustaantuman aikana suurin velallinen koko itäisen Euroopan alueella. Vuoden 2008 keväästä lähtien Ukraina on saanut ulkomailta 32,5 miljardin dollarin arvosta tukiluottoja. Tästä summasta IMF myönsi 25,7 miljardia dollaria, Maailmanpankki 3,4 miljardia, EU 1,3 miljardia ja muut finanssi-instituutiot 2,1 miljardia.

Samaan aikaan Romaniaan tuettiin 26,5 miljardin dollarin lainapaketilla, Unkaria 25,4 miljardilla ja Puolaa 20,5 miljardilla. Myös Kosovo ja Moldova saivat huomattavaa lainatukea.

Ukrainan rahoitustukea on vielä lisätty viime kesänä. IMF myönsi maalle heinäkuun lopussa uuden 15,1 miljardin dollarin valmiusluoton. Luottoon liittyy vielä aiempaakin tiukempia seurantavastuita, joista hallituksen on tarkoin raportoitava sovitun aikataulun mukaisesti.

Lainaohjelman jatkumisen keskeisenä ehtona on, että valtionbudjetin alijäämä on puristettava ensi vuonna vähintään 3,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja 2,5 prosenttiin vuonna 2012.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-