Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.10.2010

Yrityskaupparintamalla uutta elo Ukrainassa

Ukrainassa yritysostot ja fuusiot ovat jälleen aktivoitumassa, mutta niiden tahti on vielä vaatimaton finanssikriisiä edeltäneeseen tasoon verrattuna.

Viime vuoteen verrattuna M&A-markkinoilla on toki paljon enemmän liikettä, kertoo Kyiv Post.

Kiovalaisen Phoenix Capitalin mukaan yritysjärjestelyiden arvo oli jo lokakuun puoliväliin mennessä ylittänyt 30 prosenttilla kauppojen tason verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Investointipankin hankkimien tietojen perusteella yritysjärjestelyjen arvo oli tammikuusta lokakuun puoliväliin mennessä nousut 2-2,5 miljardiin dollariin.

Uutta tilanteessa oli se, että sijoittajia aiemmin kiinnostaneet pankki- ja kiinteistöala ovat tänä vuonna muutamaa tapausta lukuun ottamatta houkutelleet vähänlaisesti sijoittajia.

Kotimaisten ja etenkin ulkomaisten sijoittajien intressit ovat nyt siirtyneet maataloustuotantoon ja elintarviketeollisuuteen, tietoliikenteeseen ja nopeasti liikkuviin kulutustavaroihin. Sijoittajat ovat myös palanneet alkujuurilleen ja tähyilevät nyt perinteisiä kohteita terästeollisuudessa, kaivosteollisuudessa ja energiasektorilla.

Varovaisuutta
vielä ilmassa

Mitä pelkästään ulkomaisten investoijien mielenkiintoon tulee, niin ennen kriisiä Ukrainassa aktiivisesti liikkuneet suurten EU-maiden sijoittajat sekä amerikkalaiset investointiyritykset ovat nykyisessä poliittisesti tilanteessa varovaisia. Sen sijaan hyviä kassavaroja keränneet venäläisyhtiöt hakevat nyt ahnaasti edullisia ostokohteita Ukrainasta.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-