Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.10.2010

Latvia sai taloutensa kääntymään

Talouden taantuma on saatu hallintaan Laviassa. Talousministeriön katsauksen mukaan maan bruttokansantuote kasvoi tammi-maaliskuussa 0,9 prosenttia vuoden 2009 viimeiseen kvartaaliin verrattuna. Huhti-kasäkuussa nousu jatkui ja talous kasvoi 0,8 prosenttia vuoden ensimmäiseen kvartaaliin nähden. Käänne ei kuitenkaan vielä riittänyt kuromaan umpeen vuonna 2009 tapahtunutta menetystä. Talouskasvu jäi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,9 prosenttia jälkeen vuodentakaisesta tuloksesta.

Ministeriön mukaan myönteinen käänne alkuvuonna perustui lähinnä viennin liikkeellelähtöön, mikä kohdistui myös Latvialle tärkeään tavaroiden jälleenvientiin. Huhti-kesäkuussa viennin lisäys oli 7,5 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna. Samanaikaisesti heikko kotimainen kulutuskysyntä hidasti tuontia, joten maan kauppatase pääsi vahvistumaan. Huhti-kesäkuussa kulutuskysyntä oli vielä 1,3 prosenttia alempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Myös Latvian tuotantotoiminta lisääntyi huhti-kesäkuussa. Tehdasteollisuuden tuotanto kasvoi 15,3 prosenttia, kuljetustoiminta 2,5 prosenttia ja alkutuotanto 7,1 prosenttia. Elokuussa kokonaistuotannon vuosikasvu oli jo 22,1 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-