Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.10.2009

Palveluiden vienti Valko-Venäjän ulkomaankaupan valopilkku

Valko-Venäjän ulkomaankaupan arvo laski jyrkästi vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Kauppavaihdon kokonaisarvo jäi 34,1 miljardiin dollariin, mikä jäi 38,1 prosenttia viime vuoden tuloksesta.

Kansallisen tilastoviraston mukaan Valko-Venäjän vienti putosi tammi-elokuussa 42,4 prosenttia ja sen arvo kutistui 15,3 miljardiin dollariin. Tuonti väheni puolestaan 34,2 prosenttia arvon jäädessä 18,8 miljardiin dollariin. Kauppataseen alijäämäksi tuli näin ollen 3,5 miljardia dollaria.

Palveluiden osuus kokonaisviennistä oli 2,1 miljardia dollaria. Tämä sektori jatkoi menestystään ja viennin vuosikasvuksi tuli peräti 77,7 prosenttia. Lisäksi kauppatase oli viennin osalta 908,2 miljoonaa dollaria ylijäämäinen.

Tilastoviraston laskelmien mukaan viennin ja tuonnin romahdus johtui suurelta osin vienti- ja tuontihintojen laskusta. Hintavaikutuksella puhdistettuna vienti supistui vain 16,9 prosenttia ja tuonti 15 prosenttia.

Elintarvikevienti vahvisti
kauppatasetta jonkin verran

Tavaraviennin puolella ainoastaan elintarvikkeet vahvistivat kauppatasetta. Vaikka elintarvikkeiden vienti pieneni seitsemän prosenttia, ylitti niiden vienti 391,8 miljoonalla dollarilla niiden tuonnin.

Valko-Venäjän kaupan arvo IVY-alueen ulkopuolisten maiden kanssa oli 13,7 miljardia dollaria, josta Saksan osuus oli yksin 1,8 miljardia. Ulkokaupassa viennin arvo oli 7,3 miljardia dollaria ja tuonnin 6,4 miljardia.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-