Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.10.2009

Valko-Venäjä odottaa jo EU:n kumppanuusohjelmaa

Euroopan unionin itäisen kumppanuusohjelman projektit saattavat Valko-Venäjän kohdalla käynnistyä jo ensi vuonna, raportoi paikallinen uutistoimisto BelaPAN varapääministeri Valery Varanetsikin lausuntoon viitaten.

Valko-Venäjä on jo omasta puolestaan priorisoinut kumppanuushankkeiksi liikenneinfrastruktuurin kehittämisen, kansainvälisten kuljetuskäytävien avaamisen sekä tullikäytäntöjen yksinkertaistamisen EU:n vastaisilla rajoilla.

Maa on jo omin päin neuvotellut näistä hankkeista suoraan Liettuan, Latvian, Ukrainan ja Puolan kanssa, mutta projektit edellyttävät vielä sellaista auktorisointia ja taloudellista tukea minkä vain EU voi tarjota.

Valko-Venäjän johdon mielestä maan kumppanuusohjelman osallistumiselle on löydettävä oikea formaatti. EU:n parlamentti on kyllä tarjonnut Valko-Venäjälle jossain määrin sovitettua mallia, mutta se ei vielä täytä maan kansallisia intressejä.

Itäistä kumppanuusohjelmaa kehittää ja käsittelee erityinen EU:n perustama parlamenttien välinen kokous Euronest, johon osallistuu 60 EU:n parlamentin edustajaa sekä kymmenen hengen delegaatio kustakin kumppanuusohjelman piiriin kutsutusta itäisen Euroopan maasta. Ehdokasmaat ovat toistaiseksi Armenia, Azerbaidzan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldova ja Ukraina.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-