Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.10.2009

Viron ulkomaankauppa putosi kolmanneksen

Viron ulkomaankauppa taantui koko tammi-elokuun jaksolla. Tavaraviennin arvo jäi 64,6 miljardiin kruunuun, mikä alitti edellisvuotisen tason 26,8 prosenttia. Tuonti laski 74,1 miljardiin kruunun jääden 35,2 prosenttia vuoden takaisesta arvosta.

Elokuussa sekä vienti että tuonti putosivat vuositasolla 31 prosenttia. Viennin arvo oli 7,7 miljardia kruunua ja tuonnin 9,3 miljardia. Heinäkuuhun verrattuna vienti laski seitsemän prosenttia ja tuonti kolme prosenttia.

Tilastoviraston mukaan Viron tärkeimmät vientimaat elokuussa olivat Suomi, Venäjä, Latvia ja Ruotsi. Suomen vientiosuus oli 18 prosenttia, Venäjän 11 prosenttia, Latvian samoin 11 prosenttia ja Ruotsin 10 prosenttia.

Tärkeimmät tuontimaat olivat puolestaan Suomi ja Liettua. Tuonti Suomesta kuitenkin väheni, mutta todellinen pudotus tapahtui Saksan kohdalla. Tuonnin kasvuun ylsivät elokuussa ainoastaan Liettua ja Puola.

Viron tärkeimmät vientitavarat olivat öljy ja öljytuotteet, koneet ja laitteet, metallit ja metallituotteet, maataloustuotteet sekä elintarvikkeet. Tästä viennistä huomattava osa oli transitovientiä tai jälleenvientiä. Tuontia hallitsivatkin aivan samat tavararyhmät.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2009. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-