Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.10.2008

Venäjällä lähes kolmanneksen osuus Ukrainan ulkomaankaupasta

Venäjän osuus Ukrainan ulkomaankaupasta on tällä hetkellä yli 27 prosenttia, kertoo Ukrinform talousministeri Bohdan Danylyshyniin viitaten. Maiden välinen tavarakauppa kasvoi tammi-heinäkuussa 35,4 prosenttia, 22 miljardiin dollariin.

Seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana Ukrainan vienti Venäjälle oli 9,6 miljardia dollaria eli 37,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tuontikin kasvoi 12,4 miljardiin, eli 33,7 prosenttia.

Ministerin mukaan myös venäläisten investointitoiminta on vilkastumassa Ukrainassa. Tammi-kesäkuussa venäläisten suorat investoinnit kasvoivat 645 miljoonaa dollaria. Se nosti investointikannan 2,1 miljardiin dollariin. Ukrainalaiset vetivät sen sijaan pois omia investointejaan Venäjältä. Entuudestaan vaatimaton 148,6 miljoonan dollarin investiointikanta supistui 110,5 miljoonaan dollariin.

Mittatikkua Venäjän asemalle Ukrainan kauppakumppanina antaa se, että viime vuonna Yhdysvaltojen ja Ukrainan kauppavaihto kasvoi 22,4 prosenttia, mutta jäi silti vain 3,3 miljardiin dollariin. Tämän vuoden tammi-heinäkuussa kaupankäynti vauhdittui nousten 2,7 miljardin dollarin arvoiseksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.