Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.10.2008

Teollisuustuotannon kasvu hidastui Venäjällä

Venäjän teollisuustuotanto kasvoi tammi-syyskuussa vuositasolla 5,4 prosenttia, ilmoittaa Rosstat. Viime vuonna kasvu oli samaan aikaan 6,6 prosenttia. Syyskuussa tuotantotahti kuitenkin kiihtyi ja vuosikasvuksi tuli 6,3 prosenttia kuukausimuutoksen ollessa 1,4 prosenttia elokuuhun verrattuna.

Primäärituotannossa eli mineraalituotteissa tuotannon kasvu oli yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana vain 0,5 prosenttia. Tehdasteollisuudessa päästiin sen sijaan 7,7 prosentin kasvuun ja yhdyskuntapalveluissakin eli sähkön, kaasun ja veden jakelussa 4,3 prosentin lisäykseen.

Kasvu IVY-maiden keskitasoa

IVY-alueella teollisuustuotanto kasvoi alkuvuonna nopeimmin Valko-Venäjällä, Uzbekistanissa ja Azerbaidzanissa.

Valko-Venäjällä tuotanto lisääntyi tammi-kesäkuussa vuositasolla 13,1 prosenttia, Uzbekistanissa 12,2 prosenttia ja Azerbaidzanissa 9,6 prosenttia.

Venäjällä tuotannon kasvu oli 5,3 prosenttia ja Ukrainassa 6,3 prosenttia. Hyvään 6,1 prosentin kasvuun ylsi myös Kirgistan.

Huonosti menestyneiden IVY-maiden hännänhuippuna oli Tadjikistan, jossa teollisuustuotanto supistui vuositasolla 2,5 prosenttia.

Tilastokomitean selvityksen mukaan korkea inflaatio oli maille suurempi ongelma kuin teollisuuden kasvuvauhti. Maiden keskimääräinen vuosi-inflaatio oli tammi-heinäkuussa 17 prosenttia.

Alimmillaan inflaatio oli Armeniassa, jossa hintojen nousu jäi 9,5 prosenttiin. Toisena ääripäänä oli Tadjikistan, jossa inflaatio laukkasi yli 30 prosentin tahtia.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.