Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.10.2008

Agrowill perustaa maatalousrahaston Liettuaan

Maatalous tekee uutta nousua Baltiassa, kuten osin muuallakin itäisessä Euroopassa. Baltiassa tredinä on maatalousmaan ja metsäalueiden omistuksen vahva keskittyminen.

Liettuassa maatalousalan suurin investointi- ja kehitysyhtiö Agrowill Group aikoo keskittää kaikki maanomistuksensa perustettavaan Land Fund -rahastoon. Rahasto on tarkoitus avata vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla. Sijoittajiksi haetaan kansainvälisiä institutionaalisia investoijia.

Agrowill omistaa tällä hetkellä 14 500 hehtaaria maatalousmaata ja aikoo uusilla hankinnoilla kasvattaa rahastoon siirrettävän kokonaisalan 16 000 hehtaariin. Maa-alue on tarkoitus ottaa rahaston koordinoimaan viljelykäyttöön.

Lisämaan hankinnat rahoitetaan syyskuussa järjestetyllä osakeannilla, jossa myynnissä oli runsaat 4,5 miljoonaa osaketta. Osakkeista kolmannes oli piensijoittajia varten.

Runsaat maaresurssit mahdollistavat myös maakauppoja tilanteessa, jossa etenkin tanskalaiset suurtilat ovat kiinnostuneita Liettuan tarjoamista mahdollisuuksista. Tanskalaiset ovat jo aloittaneet maakauppojen hieromisen naapurimaassa Latviassa.

Virossa vastaavanlainen suuri maatalousalan toimija on Trigon Capitalin yhteydessä toimiva Trigon Farming, joka on mukana myös karjanhoidossa.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.