Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.10.2007

Palvelu-keskukset hakeutuvat Puolaan

Puolassa on muutamassa vuodessa lähtenyt käyntiin kokonaan uusi toimiala: palvelu- sekä tutkimus- ja kehityskeskuset. Tällaisia keskuksia toimii maassa jo yli kaksi sataa ja niiden määrä on kaiken aikaa lisääntymässä.

Palvelukeskusten tilannetta kartoittaneen DiS-tutkimusyhtiön mukaan sadasta suurimmasta keskuksesta puolet on ulkomaisessa omistuksessa. Keskukset on tyypillisesti perustettu Puolan suurimpiin kaupunkeihin, joista suosituimpia ovat olleet Varsova ja Krakova. Keskuksilla on selvää työllistävää vaikutusta, sillä yhdessä yksikössä toimii keskimäärin 170 työntekijää.

Etenkin it-ala vetää Eniten Puolaan on perustettu it-alan palvelukeskuksia, joita on tällä hetkellä toiminnassa 71 kappaletta. Kirjanpito- ja laskentakeskuksia on 39 ja taloushallinnon ulkoistamista samoin hoitavia palkanlaskentakeskuksia 20. Muut maassa toimivat keskukset hoitavat puhelinpalvelua, asiakastukea ja telemarkkinointia.

It-alan palvelukeskuksista enemmistö tuottaa rutiininomaisia tietojenkäsittelypalveluja ja tietoliikennepalveluja, kuten sähköpostien massajakeluja. Osa keskuksista on kuitenkin suuntautunut tutkimus- ja kehitystehtäviin, kuten ohjelmistosuunnitteluun.

Kansainvälisten yhtiöiden Euroopan palvelukeskuksia on siirretty tai perustettu Puolaan, koska maasta löytyy pätevää ja kielitaitoista työvoimaa eurooppalaisittain edelleenkin edullisella kustannustasolla.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.