Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.10.2007

Venäjän markkinat imevät tuontitavaroita

Venäjän tuonti IVY-alueen ulkopuolelta kasvoi tammi-syyskuussa vuositasolla 48 prosenttia ja oli arvoltaan 115,1 miljardia dollaria. Syyskuussa ulkokaupan kasvutahti hidastui kuitenkin 36,2 prosenttiin, selviää Rosstatin vastajulkistamista tiedoista.

Tuontitavaroiden nykykysynnästä kertoo, että tuotannollisten koneiden ja laitteiden osuus IVY:m ulkopuolelta tapahtuneesta tuonnista oli syyskuussa 53,6 prosenttia eli 2,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna. Toiseksi suurimpana tavararyhmänä olivat kemianteollisuuden tuotteet 14,9 prosentin osuudellaan. Valmiiden elintarvikkeiden ja elintarvikeraaka-aineiden osuus tuonnista oli 11,6 prosenttia sekä vaatteiden ja jalkineiden 5,2 prosenttia.

Vaikka kemiantuotteiden tuontiosuus supistui edellisvuotisesta kasvoi tavararyhmän tuonti silti 29,7 prosenttia ja nousten syyskuussa 2,09 miljardin dollarin suuruiseksi. Myös osuuttaan yhtälailla menettäneiden elintarvikkeiden kohdalla päästiin kasvuun, mutta se jäi vaatimattomasti 8,3 prosenttiin. Elintarvikkeiden kokonaistuonnin arvo oli 1,62 miljardia dollaria. Elintarvikkeista sokerin ja viljan tuonti kasvoi ylivoimaisesti eniten syyskuussa.

Kummankin elintarviketuotteen maahantuonti puolitoistakertaistui edellisvuotiseen verrattuna.

Tekstiilivaatteiden ja jalkineiden tuonnissa tapahtui todellinen harppaus. Näitä tuotteita tuotiin IVY-alueen ulkopuolelta Venäjälle 820 miljoonan dollarin edestä, mikä ylitti vuoden takaisen tuontiluvun 53,6 prosentilla.

Koneiden ja laitteiden tavararyhmässä kysyttyjä tuotteita olivat mekaanisen laitteet ja sähkölaitteet. Ensi mainittujen tuonti IVY:n ulkopuolelta lisääntyi syyskuussa 31,9 prosenttia ja jälkimmäisten 35,2 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.