Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Matkapuhelinten peittoprosentti Venäjällä yli sata

Venäjällä matkapuhelinkäyttäjien määrä nousi syyskuun lopussa 149 miljoonaan tilaajaan, selviää konsulttiyritys AC&M:n uusimmasta raportista. Kännykkäasiakkaiden määrä lisääntyi syyskuussa 1,1 prosenttia elokuuhun verrattuna.

Matkapuhelinpeitto ylitti syyskuussa 100 prosentin rajan yhdellä prosenttiyksiköllä. Moskovassa puhelinten penetraatio nousi 152 prosenttiin ja Pietarissa 135 prosenttiin.

Teleyhtiöistä eniten tilaajia oli MTS:llä, jolla asiakkaiden kokonaismäärä nousi syyskuussa 70,4 miljoonaan. Tässä määrässä oli mukana yhtiön 1,1 miljoonaa asiakasta Ukrainassa ja 114 000 asiakasta Turkmenistanissa.

Tilaajamäärältään toiseksi suurin operaattori syyskuun tilanteessa oli VimpelCom (Beeline). Sen asiakasmäärä nousi 52,3 miljoonaan, josta kazakstanilaisten tilaajien osuus oli 3,2 miljoonaa ja ukrainalaisten 0,9 miljoonaa.

MegaFonin asiakaskunta ylitti niukasti 28 miljoonan tilaajan rajan. Tällä operaattorilla ei ollut liiketoimintaa Venäjän ulkopuolella kuin Tadjikistanissa, jossa sielläkin tilaajamäärä oli vielä vaatimattomalla 117 000 käyttäjän tasolla.

Muita AC&M:n raporttiin sisältyneitä matkapuhelinoperaattoreita olivat Tele2 ja Uralsvyazinform. Näistä ensin mainitulla oli 5,5 tilaajaa ja jälkimmäisellä 4,2 miljoonaa.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.