Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Televisiolla yhä tärkeämpi
mediarooli Venäjällä

Televisio on entistä hallitsevampi päämedia Venäjällä, selviää VTsIOM-tutkimuslaitoksen valtakunnallisesta selvityksestä. Venäläisistä 85 prosenttia pitää valtakunnallisia televisiokanavia tärkeimpänä tietolähteenään. Myös alueelliset ja paikalliset kanavat arvostettiin korkealle. Alueellinen televisio oli tärkeä väline 40 prosentille kansalaisista ja paikalliset kanavat 32 prosentille.

Valtakunnallisia sanomalehtiä tärkeänä lähteenä piti 31 prosenttia, alueellisia lehtiä 27 prosenttia ja paikallisia lehtiä 23 prosenttia venäläisistä.

Internet ei vielä tässä vaiheessa nauti laajempaa suosiota Venäjällä. Vaikka lähes neljänneksellä venäläisistä on kokemusta internetin katselusta, nostaa heistä vain 13 prosenttia verkkomedian tärkeimpien tietolähteidensä joukkoon. Vuosi takaperin vastaava osuus oli 10 prosenttia.

Säännöllinen internetin käyttö on ylivoimaisesti yleisintä maan suurkaupungeissa. Pietarissa ja Moskovassa käyttöaste on jo 26 prosenttia ja muissa suurissa tai suurehkoissa kaupungeissa säännöllisten käyttäjien osuus on 16-18 prosenttia.

Aktiiviset internetin käyttäjät poikkeavat Venäjän muusta väestöstä, paitsi asuinpaikkansa, myös muiden ominaisuuksiensa perusteella. Tutkimuslaitoksen mukaan ”Internetchikit” ovat hyvätuloisia ja pitkälle koulutettuja.

Internetin suurkuluttajien keskuudessa verkkomedian käytössä painottuvatkin rationaaliset syyt. Tähän ryhmään kuuluvat hyödyntävät verkkoa tyypillisesti työssä tai opiskelussa tarvittavan tiedon hankkimiseen. Verkkoaktivistit käyttävät internettiä lisäksi myös uutisten seuraamiseen sekä tietysti sähköpostiliikenteeseen.

Kansalaisten yleiset asenteet ovat kuitenkin varsin myönteisiä Internetin suhteen, mikä antaa hyvää pohjaa verkkomedia leviämiselle. Tutkimuksen mukaan 44 prosenttia venäläisistä uskoo internetin olevan sinänsä nopea ja luotettava uutis- ja tietolähde.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.