Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Hannes Snellman Venäjälle
ETL Law Officen ostolla

Asianajotoimisto Hannes Snellman laajentaa kansainvälisen liikejuridiikan palveluitaan Moskovaan, Pietariin ja Kiovaan. Tämä tapahtuu yritysjärjestelyllä, jossa ETL Law Officen omistaja Olli Pohjanvirta myi lakitoimistonsa ja sen tytäryhtiöt Hannes Snellmanille. Samalla Pohjanvirta siirtyi Hannes Snellmanin osakkaaksi.

Venäjän toimistot Moskovassa ja Pietarissa sekä Kiovan toimisto Ukrainassa täydentävät kansainvälisiin yritysjärjestelyihin ja riitojen ratkaisuun keskittyvää Hannes Snellmania, jolla on jo Pekingissä toimiva Kiina-yksikkö.

Venäjän, Ukrainan ja muun IVY-alueen juridisten palveluiden markkinat kasvavat oleellisesti lähivuosina. Kasvun vetureina Venäjällä ovat erityisesti niin sanotut toisen aallon etabloitumiset eli suorat yritysostot sekä tuotannolliset green field -projektit. Pelkkien markkinointi- ja sillanpääyhtiöiden perustamisvaihe on ohi.

”Kiinteistöalan juridisen asiantuntemuksen tarve lisääntyy nyt Venäjällä. Green field -hankkeet lähtevät kiinteistön tai tonttimaan hankkimisesta ja myös yrityskauppoihin sisältyy tyypillisesti kiinteistöjärjestelyjä”, Olli Pohjanvirta toteaa.

Pohjanvirran mukaan myös konfliktinhallinnan tarve kasvaa Venäjällä, koska liike-elämän suhteisiin liittyy yhä voimakkaampia taloudellisia intressejä.

ETL Law Officen organisaatio käsittää 30 juristia ka kymmenen avustajaa. Yrityskaupan myötä Hannes Snellman nousee kerralla suurimmaksi Venäjällä toimivaksi pohjoismaiseksi asianajotoimistoksi. Helsingissä ETL Law Officen juristit toimivat Hannes Snellmanin perustamassa erityisessä Venäjä-deskissä.

Olli Pohjanvirta ja Simo-Pekka Helander perustivat lakitoimiston vuonna 1993 East Trade Law -nimisenä. Toimisto on alusta lähtien keskittynyt hoitamaan suomalaisten ja pohjoismaisten suuryritysten liikejuridisia toimeksiantoja Venäjällä ja muissa IVY-maissa.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.