Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Puola halukas omaan kaasun
tuotantoon Kazakstanissa

Puolalaisen kaasumonopolin PGNiG:n johto vieraili lokakuun alussa Kazakstanissa neuvottelemassa paikallisen kaasutuotannon aloittamisesta. Matkan tuloksena syntyikin sopimus PGNiG:n tytäryhtiön ja kazakstanilaisen KEN-Saryn välillä. Sopimus antaa puolalaisille oikeuden koeporauksiin Kazakstanissa.

Puolalaisen Puls Biznesu -talouslehden mukaan PGNiG:lla on täydet valmiudet kaasutuotannon aloittamiseen, mikäli koeporaukset tuottavat tuloksia ja yhtiö saa tarvittavan toimiluvan.

PGNiG:n suurin kaasuntoimittaja on tällä hetkellä venäläis-ukrainalainen RosUkrEnergo. Sen osuus toimituksista on normaalisti 20 prosenttia. Lokakuun alussa kaasutoimituksia yllättäen supistettiin, mikä puolalaisella taholla on tulkittu Gazpromin painostustoimeksi. Toistaiseksi voimassa oleva kaasusopimus päättyy joulukuun lopussa.

Puolalaislähteiden mukaan Gazprom-kytkentäinen RosUkrEnergo tähtää kaasun hinnankorotuksiin. Sen toisena tavoitteena on lisätä määräysvaltaansa puolalais-venäläisessä kaasuputkiyhtiö EuRoPol Gazissa, joka välittää venäläistä kaasua Länsi-Eurooppaan.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.