Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Venäjä ja Latvia
sopivat talous-yhteistyöstä

Venäjä ja Latvia ovat ryhtyneet kehittämään taloussuhteitaan. Venäjän talousministeri German Gref ja hänen latvialainen kollegansa Aigars Stokenbergs allekirjoittivat lokakuun alussa hallitusten välisen taloudellista yhteistyötä koskevan sopimuksen.

Yhteistyötä varten perustetaan venäläis-latvialainen komissio, joka keskittyy talouteen, tutkimukseen, teknologiaan sekä yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin aihealueisiin.

Taloudellisen yhteistyön käytännön aloina ministeri Gref mainitsi maatalouden, korkean teknologian alueet, matkailun sekä koneenrakennusteollisuuden. Hän totesi myös, että maiden yhteistyölle antaa hyviä lähtökohtia Latviassa edelleen yleinen venäjänkielen taito.

Venäjän Latvian-viennissä painottuvat edelleen energia ja raaka-aineet. Venäjä haluasi nyt monipuolistaa vientinsä rakennetta. Latvian vienti Venäjälle koostuu jo nyt useista eri tavararyhmistä, joille on löytynyt kasvavaa kysyntää naapurimaassa. Latvian vienti lisääntyikin 23 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.