Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Putin vauhditti kauppasuhteita
Saksan vierailullaan

Lokakuun alkupuolella Saksassa vieraillut Venäjän presidentti Vladimir Putin neuvotteli matkansa aikana myös maiden välisen kaupan kehittämisestä ja uusista yhteisistä taloushankkeista. Asialistalla päällimmäisinä olivat energiakysymykset, kuten kaasua suoraan Saksaan kuljettavan kaasuputken rakentaminen.

Vierailun aikana julkistetuista kauppasopimuksista suurin solmittiin venäläisen omaisuudenhoitoyhtiö Renovan ja saksalaisen Siemens-konsernin välillä. Noin 450 miljoonan euron arvoinen projekti kattaa energian tuotantoon ja jakeluun, tietoliikenteeseen sekä lentokenttien elektroniikkaan liittyviä hankkeita.

Venäjän suurin eurooppalainen kauppakumppani

Presidentti Putin korosti Saksan kauppasuhteiden tärkeyttä Venäjälle. Saksa on Venäjän suurin eurooppalainen kauppakumppani ja sen osuus on 10 prosenttia Venäjän koko ulkomaankaupasta.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Saksan ja Venäjän kauppavaihto nousi eri tekijöiden summana uuteen 20 miljardin dollarin huippulukemaan.

Saman tahdin ei uskota jatkuvan seuraavina neljänneksinä, mutta Venäjällä kauppavaihdon loppusumman odotetaan nousevan kuitenkin noin 40 miljardiin dollariin tänä vuonna.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.