Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

16.10.2006

Venäjän tuonti kasvaa kolmanneksen vauhdilla

Venäjän ulkomaankauppa jatkui vahvasti nousuvoittoisena vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Keskuspankin mukaan Venäjän kauppavaihdon arvo kasvoi tammi-elokuussa 28,9 prosenttia ja oli suuruudeltaan 295,8 miljardia dollaria.

Venäjän tullihallinnon laskelmien mukaan kaupan arvo olisi kuitenkin jäänyt alle tämän summan eli 277,6 miljardiin dollariin.

Kauden lopussa elokuussa ulkomaankaupan arvo oli keskuspankin mukaan 42,5 miljardia dollaria. Vienti kasvoi vuositasolla 30,3 prosenttia nousten 28,1 miljardiin dollariin. Tuonnin arvo oli 14,4 miljardia dollaria eli 34,0 enemmän kuin vastaavana jaksona viime vuonna.

Venäjän vienti kasvoi tammi-elokuussa tullihallinnon mukaan 29,8 prosenttia ja oli suuruudeltaan 197,7 miljardia dollaria. Polttoaineet ja muut energiatuotteet olivat entiseen tapaan hallitsevana tavararyhmänä sekä Venäjän ulko- että sisämarkkinoilla.

Tuonti oli edelleen selvästi vientiä pienempi, mutta sen kasvuvauhti oli nopeampaa. Tammi-elokuussa tuonti kasvoi vuositasolla 34,6 prosenttia ja oli arvoltaan 80,9 miljardia dollaria. Tuonnissa koneiden ja laitteiden osuus edusti jo yli puolta kaikkien tavararyhmien arvosta.

EU-maat olivat tarkastelujaksolla Venäjän suurin kauppakumppani 53,9 prosentin osuudella maan koko ulkomaankaupasta. Vastaavaan aikaan viime vuonna osuus oli 52,3 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.