Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Itäisessä Euroopassa yli
24 miljoonaa internet-asiakasta

Itäisessä Euroopassa on tällä hetkellä 24,1 miljoonaa internet-käyttäjää, ilmoittaa asiaa selvittänyt itävaltalainen Fessel-Gfk -tutkimusinstituutti.

Ylivoisesti eniten käyttäjiä on Venäjällä, jossa internet-asiakkaiden määrä nousee jo 9.8 miljoonaan.

Väkilukuun suhteutettuna Venäjän luku on kuitenkin itäisen Euroopan heikoin, sillä verkkomedian penetraatio jää yhdeksään prosenttiin. Suhteelliselta käyttöasteeltaan ylivoimaisesti paras on Slovenia, joka 50 prosentin tavoittavuudellaan peittoaa esimerkiksi Britannian ja Ranskan. Venäjän jälkeen toiseksi eniten internetin käyttäjiä on Puolassa, jossa asiakasmäärä kokoaa 6,4 miljoonaan.

Väkiluvultaan paljon pienemmissä Baltian maissa Viro pääsee 0,5 miljoonaan, Latvia 0,4 miljoonaan ja Liettua 0,7 miljoonaan käyttäjään.

Baltiassa internetin katselu on kuitenkin suhteellisesti yleisintä Virossa, jossa penetraatio on 30 prosenttia koko käyttäjäpotentiaalista. Liettuassa käyttöaste on 27, Latviassa 23. Puolassa internetin levinneisyys on Liettuan ja Latvian tasoa eli 20 prosenttia.

Puolassa internetillä tahkotaan jo rahaa. Electronics Market Instituten tuoreen selvityksen mukaan maan internet-operaattoreiden laskutus noussee tänä vuonna jo 1,3 miljardiin dollariin. Tämä merkitsisi 44 prosentin kasvua vuoteen 2002 verrattuna.

Idänkaupan Vientipalvelut 10.2003

Joulukuun muut uutiset


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.