Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
24.1.2005

Narvan alue hakee venäläisiä investoijia

Viron lämmitellessä uudelleen kauppasuhteitaan Venäjän kanssa on Koillis-Viron alue aloittanut omat neuvottelunsa Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen talouspiirien kanssa.

Pietarissa järjestetyssä kontaktiseminaarissa Ida-Virumaan alueen elinkeinoviranomaiset tekivät venäläisten yritysten edustajille konkreettisia ehdotuksia tuotantotoiminnan aloittamiseksi Virossa.

Narvan alueella ja muulla Koillis-Virolla olisi tarjota venäläisille EU:n sisämarkkinoiden edut, byrokratian kannalta joustavat toimintapuitteet, venäjänkielistä työvoimaa sekä edullista rahoitusta. Virossa yrityslainojen korkotaso on tällä hetkellä vain 3-7 prosenttia, kun Pietarissa korot ovat 11-15 prosentin suuruiset.

Virolaiset odottavan myös uuden Silamäen sataman yhteyteen perustettavan erikoistalousalueen kiinnostavan venäläisiä yrityksiä. Venäläisille investoijille erityisen sopivina toimialoina virolaiset mainitsevat tekstiiliteollisuuden, metalliteollisuuden sekä puusepänteollisuuden.

Pietarin ja koko Viron välisen tavarakaupan vaihto on selvässä kasvussa. Vuonna 2003 kauppavaihto nousi 98 miljoonan dollarin suuruiseksi. Narvan ja Ivangorodin välisen rajanylityspisteen rahtiliikenne kasvoi puolestaan 40 prosenttia viime vuonna.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.