Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
24.1.2005

EBRD:ltä yllättävän myönteinen Venäjä-arvio

Länsimaisten finanssipiirien näkemyksistä melko jyrkästi poiketen EBRD ilmoitti tammikuussa, että se katsoo viime vuotisen talouskehityksen parantaneen Venäjän investointioloja sekä kotimaisten että ulkomaisten sijoittajien kannalta. Konkreettisena vahvistuksena viestilleen pankki ilmoitti harkitsevansa luopumista Venäjän valtion takauksista yrityksille ja muille organisaatioille myöntämistään lainoista.

EBRD aikoo tänä vuonna panostaa Venäjän talouselämässä kahteen pääkohteeseen, jotka ovat paikallisten pääomamarkkinoiden yleinen kehittäminen sekä pk-sektorin vahvistaminen tasapainottamaan harvojen suuryhtiöiden dominassia.

Elinkeinotoiminnan rahoituksessa pankki aikoo suosia pieniä ja keskisuuria yksityisiä. Pankkialalla ja muilla rahoitusaloilla toimivia pienempiä yrityksiä EBRD ei kuitenkaan haluaisi rahoittaa.

Suurteollisuuden puolella Euroopan kehityspankki on kiinnostunut lähinnä EU-maihin ulottuvan maakaasuputkiston laajennus- ja uudistushankkeiden rahoittamisesta. Pankilla on tarvittaessa valmiuksia myös kaasun alkutuotantoon liittyvien projektien rahoittamiseen.

Viime vuonna EBRD rahoitti erilaisia kohteita Venäjällä yhden miljardin dollarin edestä. Tänä vuonna pankki saattaa sijoittaa kehityshankkeisiin hieman enemmän eli 1,1-1,3 miljardia dollaria.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.