Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Suomalaiset pk-yritykset pyrkivät
mukaan Sahalinin projekteihin

Tamperelainen konsulttiyhtiö Exportum kokoaa suomalaisia pk-yrityksiä yhteisiin vientiponnisteluihin kohteena Sahalinin saari Venäjän Tyynenmeren alueella. Perustettavalle vientirenkaalle aiotaan palkata yhteinen projektipäällikkö.

Sakhalinin öljy- ja kaasukenttien toinen rakennusvaihe Sahalin II on Venäjän suurin ulkomaisten investointien kohde ja arvoltaan noin 10 miljardia dollaria. Kaikkiaan Sahaliniin tehtävien investointien odotetaan nousevan 15-20 vuoden aikana 100 miljardiin dollariin.

Pääosa investoinneista kohdistuu varsinaisiin öljy- ja kaasukenttiin ja tulee monikansallisilta energiayhtiöiltä. Lisäksi alueella joudutaan rakentamaan kaikkea mahdollista infrastruktuuria, kuten satamia, teitä, hotelleja, tietoliikennejärjestelmiä ja lentokenttiä.

”Pääurakat on jo jaettu, mutta nyt on oikea aika neuvotella aliurakoista ja laitetoimituksista”, kertoo Exportumin johtaja Jukka Mansikka. Monissa tapauksissa suomaisten oikea kontaktipinta on Moskovassa pääkonttoriaan pitävä venäläinen rakennusyhtiö, joka on jo saanut osaprojektin hoitaakseen.

Sahalinissa ovat suuremmista suomalaisyrityksistä kauppoihin jo päässeet Masa-Yards ja QuattroGemini. QuattroGeminin Sakhalin Energy Investment Companylta viime kesä saama 100 miljoonan euron tilaus on ollut merkittävä avaus, jonka myötä moni pienempi toimittaja on päässyt toimittamaan rakennustarvikkeita ja koneita. Esimerkiksi Steel-Kametilta on tilattu kaksi betonitehdasta ja Talhulta seitsemän torninosturia.

Idänkaupan Vientipalvelut 1/2004

Tammikuun muut uurisotsikot


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.