Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Roskapostit maksavat Latvialle
30 miljoonaa latia vuodessa

Internetin välityksellä leviävä roskaposti maksaa Latvialle tällä hetkellä 29.6 miljoonaa latia työajanmenetyksinä, kertoo ongelmaa selvitellyt Latvian Internet Association LIA. Roskaroskapostitutkimus lienee yksi ensimmäisistä verkkosaasteen valtakunnallisia haittoja koskeneista selvityksistä.

LIA:n tutkimustuloksia referoineen Dienas Bizness -lehden mukaan sähköpostin käyttäjistä vain 11 prosenttia oli toistaiseksi välttynyt roskapostilta. Postia sai puolestaan 71 prosenttia päivittäin ja jopa 27 prosenttia sai laatikkoonsa yli 20 roskalähetystä päivässä. Haastatelluista käyttäjistä 13 prosenttia käytti työpäivän aikana enemmän kuin 10 minuuttia roskapostien selailuun, lukemiseen ja tuhoamiseen.

LIA:n arvioiden mukaan roskapostien vastainen kamppailu maksaa sähköpostin käyttäjää kohden 30-70 latia vuodessa. Kuitenkin Latviassa vain 62 prosentilla yrityksistä on käytössään roskaposteja karsiva suodatin.

Samassa yhteydessä selvisi, että roskapostilähetyksistä 44 prosenttia sisälsi sijoitusneuvoja ja vain 14 prosenttia liittyi seksiin. Lähetysosoitteiden alkuperän perusteella Latvia itse selvisi kunnialla, vain runsas neljä prosenttia roskapostista oli kotimaista alkuperää. Tutkimuksessa haastateltiin sähköpostia työn puolesta käyttäviä henkilöitä suurissa ja keskisuurissa yrityksissä sekä opetuslaitoksissa ja valtion organisaatiossa.

Idänkaupan Vientipalvelut 1/2004

Tammikuun muut uurisotsikot


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.