Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

30.9.2010

Valko-Venäjän vienti kasvoi neljänneksen

Valko-Venäjän ulkomaankaupan arvo nousi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 26 miljardiin dollariin, joten kauppa kasvoi vuositasolla 17,8 prosenttia. Vastaavaan aikaan viime vuonna maan ulkomaankauppa taantui 30,7 prosenttia.

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa vienti kasvoi 23,7 nousten 11,2 miljardiin dollariin. Tuonti kasvoi samaan aikaan hitaammin eli 13,7 prosenttia ja sen arvo oli 14,7 miljardia dollaria.

Valko-Venäjän kauppa IVY-maiden kanssa kasvoi 22,7 prosenttia ja sen arvo oli 15,0 miljardia dollaria, mikä edusti 57,7 prosenttia koko ulkomaankaupasta. Valko-Venäjän IVY-kauppa oli tuontivoittoinen, sillä kokonaisvaihdosta 60 prosenttia oli tuontia.

Venäjällä oli alkuvuonna täysin dominoiva asema Valko-Venäjän ulkomaankaupassa. Venäjän vientiosuus oli 4,4 miljardia dollaria ja tuontiosuus 8,0 miljardia. Taloudellinen kytkentä vahvistui edelleen sen myötä, että Valko-Venäjän vienti Venäjälle kasvoi 48,9 prosenttia kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Pienimuotoinen Kazakstanin
kauppa lähti kovaan nousuun

Voimakkaimmin kasvoi kuitenkin kauppa toisen IVY-kumppanin, Kazakstanin kanssa. Kaupankäynti oli vielä pienimuotoista, mutta vienti Kazakstaniin kasvoi 74,3 prosenttia ja tuonti peräti 209,8 prosenttia.

Valko-Venäjän kauppa IVY-alueen ulkopuolisten maiden kanssa nousi 11,0 miljardiin dollariin, mitä ylitti edellisvuotisen 11,8 prosenttia. Vienti kasvoi kolme prosenttia nousten 5,2 miljardiin dollariin. Tuonnin arvo oli 5,7 miljardia dollaria ja siinä lisäys oli 21,4 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-