Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.9.2007

Talouskasvu ulottuu Venäjän alueillekin

Keskisessä federaatiopiirissä investoinnit ja teollisuustuotanto kasvoivat hieman keskimääräistä nopeammin, mutta rakentaminen huomattavasti hitaammin. Moskovan alueella investoinnit lisääntyivät yli 50 %. Reaalipalkkojen kasvu oli nopeinta koko maassa keskipalkan ollessa 410 euroa kuukaudessa ja Moskovassa 600 euroa.

Luoteis-Venäjän federaatiopiirissä rakentamisen ja investointien kasvu oli selvästi Venäjän hitainta. Kaliningradissa teollisuustuotanto ja investoinnit kasvoivat silti 50 %. Keskipalkka Luoteis-Venäjällä oli oli 400 euroa ja Pietarissa 440 euroa.

Eteläisessä piirissä kasvu oli muilla sektoreilla paitsi rakentamisessa hieman keskimääräistä nopeampaa. Samaran jalostusteollisuuteen keskittyneellä alueella investoinnit kasvoivat 60 %.

Uralin piirissä rakentaminen ja vähittäiskauppa kasvoivat nopeimmin koko Venäjällä. Teollisuustuotannon kasvu taas oli keskimääräistä hitaampaa tuotannon supistuessa Jamalo-Nenetsian energiantuotantoalueella.

Siperian piirissä investoinnit kasvoivat lähes kolmanneksella eli nopeimmin koko maassa. Muutoin kasvu oli Siperiassa muita alueita hitaampaa teollisuustuotannonkin lisääntyessä vain runsaat 2 %. Kaukoidässä, perinteisellä hitaan kasvun alueella teollisuustuotanto kasvoi nyt nopeimmin Sahalinin alueen kaivannaistuotannon ansiosta.

(Lähde: Suomen Pankki. BOFIT Viikkokatsaus:
Toimittaja Seija Lainela. bofit@bof.fi)

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.