Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.9.2007

Viron talous kärsii patsaskiistan seurauksista

Uutistoimisto RIA Novosti väittää virolaislähteisiin tukeutuen, että Viro on kärsinyt tuntuvia taloudellisia menetyksiä Tallinnan neuvostomonumentin siirtämisen seurauksena. Uutistoimiston tulkinnan mukaan Viron talouskasvun selvä hidastuminen toisella vuosineljänneksellä edellisvuotiseen verrattuna johtuu Viron ja Venäjän taloussuhteiden huonontumisesta.

RIA Novostin haastatteleman Viron entisen pääministerin ja nykyisen liikemiehen Tiit Vahin mielestä taloudellisia vaikutuksia saattoi odottaa. Venäjä ryhtyi sille sopiviin pakotteisiin, kuten rautatietransitokuljetusten supistuksiin sekä jarrutustoimiin niin tuonnissa kuin viennissäkin.

Virossa venäläistä tuontipuuta käyttävä teollisuus on jo raportoinut raaka-aineiden puutteesta ja tuotannollisista häiriöistä.

Valtiollinen rautatieyhtiö Eesti Raudteen rahtivolyymit ovat RIA Novostin saamien tietojen perusteella tuntuvasti pudonneet. Heinäkuussa rautatieyhtiön kuljetusmäärä jäi 2,5 miljoonaan tonniin; se oli 35 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan viime kesänä. Venäjän-liikenteen hiljentymiseen takia Eesti Raudtee supisti kesällä henkilöstöään parilla sadalla työntekijällä.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.