Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

17.9.2007

Konsulla hyvä kasvutahti Venäjällä

Suomalaisten yrityspalveluiden Venäjän-viennin pioneeri Konsu Oy täyttää 25 vuotta. Lappeenrantalaisyrityksen toiminta laajeni kotimaasta Venäjälle vuonna 1993, jolloin se perusti taloushallintopalveluja tarjoavan tytäryhtiön ZAO Konsun Pietariin. Kaksi vuotta myöhemmin toimintansa aloittivat Moskovan tytäryhtiöt ZAO Konsu M ja ZAO Konsu Audit. Tänä vuonna Konsun Moskovan tytäryhtiö perusti toimiston myös Obninskiin Kalugan alueelle.

Konsu on Venäjällä keskittynyt tarjoamaan etabloitusmispalveluja, taloushallintopalveluja sekä juridisia konsulttipalveluja. Konsun paikallinen liiketoiminta on 2000-luvulla kasvanut keskimäärin 20 prosenttia vuodessa ja tämän vuoden alkupuoliskolla yritys pääsi jo noin 50 prosentin kasvuun. Jo yksin etabloitumistoimeksiantojen määrä on ollut suuri, sillä Konsu on 15 vuoden aikana auttanut yli 500 yritystä asettumaan Venäjälle.

Konsun toimintaedellytykset Venäjällä vahvistuivat vuonna 2000, kun suuri saksalainen taloushallinto- ja tilintarkastuspalveluja sekä vero- ja liikkeenjohdon konsultointia tarjoava Rödl & Partner Consulting tuli yrityksen osakkaaksi 25 prosentin osuudella. Omitustusjärjestelyn myötä yrityksen nimi muutti vuoden 2001 alussa Rödl & Partner Konsu Oy:ksi.

Viime vuonna saksalaisyhtiö luopui omistuksestaan Rödl & Partner Konsussa ja uudeksi osakkaaksi tuli Suomen suurin tili- ja konsulttitoimisto Pretax Oy 49 prosentin osuudella. Konsun perustajan ja toimitusjohtajan Pirjo Karhun ja hänen perheensä omistusosuudeksi jäi 51 prosenttia. Nimi muuttui Konsu Oy:ksi. Konsu aloitti vuonna 1999 myös Puolassa. Tytäryritys Konsu Poland myytiin kuitenkin vuonna 2003 yhteistyökumppani Rödl & Partner Consultingille

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2007. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.