Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.9.2006

Armeniassa IVY:n vaivattomin liiketoimintaympäristö

IVY-maiden alueella liiketoiminnan harjoittaminen on tällä hetkellä helpointa Armeniassa, selviää Maailmanpankin ja IFC:n tuoreesta Doing Business 2007 -raportista. Vertailu käsitti kaikkiaan 175 maata.

Armenia nousi vertailussa sijalle 34, mutta heti sen perässä tuli sijaluvulle 37. yltänyt Georgia. Kolmanneksi parhaiten IVY-maista pärjäsi Kazakstan, joka pääsi listalla sijalle 62.

Venäjän kohdalla monet liiketoiminnan rajoitukset ja esteet pudottivat maan sijalle 96, mikä oli huonompi kuin Kiinan sijoitus, mutta parempi kuin esimerkiksi Brasilian ja Intian tulos. Muista suuremmista IVY-maista Ukraina oli vertailussa 128. ja Valko-Venäjä aisaparina sijalla 129.

Doing Business -raportissa huomioitiin myös eri maiden edistyminen edelliseen tutkimukseen verrattuna. Nyt koko 175 maan joukossa eniten liiketoimintaa helpottavia uudistuksia oli toteutettu Georgiassa, Romaniassa, Meksikossa ja Kiinassa.

Georgiaa kiitettiin raportissa muun muassa tulli- ja rajamuodollisuuksien nopeuttamisesta. Kun kaikkien vientitoimituksiin sisältyviä hallinnollisten määräysten toteuttaminen vaati vuonna 2004 vielä 54 päivän ponnistelut, sujuu koko operaatio nyt 13 päivässä. Esimerkiksi Kazakstanissa vientitoimitukseen pitää varata lähes 100 päivää.

Liiketoiminnan vaivattomuuden vertailussa peruskriteereinä olivat edelleen hallinnollisten määräysten hidastus- ja kustannusvaikutukset. Vertailussa oli mukana jopa yrityksen lakkauttamiseen eri maissa kuluva aika.


Idänkaupan Vientipalvelut 9.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.