Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.9.2006

Autojen kokoonpanotoiminta kiihtyy Venäjällä

Venäjän teollisuusministeriö odottaa ulkomaisten autotehtaiden kokoonpanotoiminnan kiihtyvän Venäjällä. Uusien käynnistymässä olevien autotehtaiden vuosikapasiteetti on 600 000 ajoneuvoa vuodessa ja vuoteen 2010 mennessä määrä nousee ministeriön arvion mukaan 8000000-900 000 henkilöautoon.

Kokoonpanohankkeensa jo aloittaneiden ja valmisteluissaan pitkälle edenneiden ulkomaisten autovalmistajien rinnalle odotetaan vielä uusia tulijoita. Teollisuusministeriö arvioikin ulkomaisten autoyhtiöiden investointien nousevan kahteen miljardiin dollariin vuoteen 2010 mennessä. Venäjän teollisuusviraston mukaan Venäjällä myydään tänä vuonna noin 1,8 miljoonaa henkilöautoa.

Markkinoiden kasvava kysyntä pystytään aikaisempaa paremmin tyydyttämään Venäjällä tapahtuvan tuotannon ansiosta. Ulkomaisten valmistajien uskotaan työntyvän myös kotimaisten mallien hallitsemaan alimpaan hintaluokkaan. Renault on jo ilmoittanut Logan-mallinsa paikalliseksi myyntihinnaksi 8 000 dollaria.

Autojen kokoonpano kiinnostaa myös ulkomaisia kuorma-autojen valmistajia. Esimerkiksi Isuzu neuvottelee parhaillaan kevyen ja keskiraskaan painoluokan kuorma-autojen yhteistuotannon käynnistämisestä Venäjällä.

Ulkomaisten autonvalmistajien vaikutus näkyy myös Venäjän kotimaisessa autoteollisuudessa. Venäjällä on kehitetty ensimmäinen autojen automaattivaihteisto, jonka valmistus alkaa tämän vuoden lopulla Kaliningradissa. Valtion teollisuusviraston mukaan tehdas pystyy valmistamaan 200 000 vaihteistoa vuodessa. Vaihteistot ovat 6- ja 7-nopeuksisia ja niitä tarjotaan kotimaisten autonvalmistajien ohella myös ulkomaille.


Idänkaupan Vientipalvelut 9.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.