Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.9.2006

Venäjä aikoo yksityistää 1 300 yritystä

Venäjän hallitus on päättänyt vuoden 2007 yksityistämisohjelmasta sekä hahmotellut yksityistämistoimia vuosille 2008-2008. Tavoitteena on kerätä ensi vuonna 1,53 miljardin dollarin suuruiset tulot liittovaltion yritysten ja yritysomistusten myynnistä.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan ensi vuoden yksityistämiskohteina olisi 386 liittovaltion yritystä ja liikelaitosta sekä vaihtelevan suuruisia osuuksia tavallisissa osakeyhtiöissä. Näitä yhtiöitä yksityistämislistalla on nyt 911 kappaletta.

Yksityistettävien liikelaitosten ja yritysten joukossa ei ole lainkaan tavanomaisia teollisuusyrityksiä. Kohteet edustavat maataloustuotantoa, puolustusvälinetuotantoa, kustannusalaa sekä sekalaisia toimintoja.

Myytävien yritysten joukkoon ollaan kuitenkin lisäämässä mielenkiintoisempia kohteita. Talousministeriö on alustavasti valinnut listalle kuusi ydinvoimateollisuudessa toimivaa yhtiötä. Myyntiin ovat tulossa myös Salekhardin lentokenttä ja Ufan kansanvälinen lentokenttä. Samoin harkitaan valtion luopumista vähemmistöosuuksista 16 pankissa.

Hallitus pitää mahdollisena jopa kansallisen lentoyhtiön Aeroflotin yksityistämistä. Toisena suuria rahoja tuovana kohteena on RIA Novostin mukaan väläytelty telejätti Svyazinvestia. Mainittujen yhtiöiden myyntiin paneminen edellyttäisi kuitenkin niiden poistamista Venäjän turvallisuuden kannalta strategisten yhtiöiden listalta.


Idänkaupan Vientipalvelut 9.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.