Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.9.2006

Venäjän-kauppa työllistää 50 000 Suomessa

Venäjä on Suomen toiseksisuurin kauppakumppani, mutta mitä tilastojen taakse kätkeytyy? Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen tutkijat Simon-Erik Ollus ja Heli Simola ovat lähipäivinä julkistettavassa tutkimuksessaan ottaneet käytännön läheisen otteen maidemme välisen kaupankäyntiin, investointeihin ja Suomesta Venäjälle suuntautuvaan kauttakulkuliikenteeseen.
Tärkeintä Russia in the Finnish Economy -raportissa on kuitenkin se, että tutkijat kuvaavat siinäVenäjän vaikutusta Suomen talouden eri sektoreille.

Poiminnat raportin ennakkotiedoista kertovat muun muassa, että Venäjän-kauppa työllistää Suomessa noin 50 000 henkilöä, Suomen kautta kulkee neljännes Venäjän tavarantuonnista, suomalaiset investoivat Venäjälle enemmän kuin koskaan aiemmin, venäläisessä enemmistöomistuksessa olevia yrityksiä on rekisteröity Suomeen noin 2 000 ja että venäläiset ovat suurin matkailijaryhmä Suomessa ja kuluttavat myös täällä eniten,

Ollus ja Simola ovat avanneet ja tulkinneet erilaisten tilastojen merkitystä monien haastattelujen avulla ja tuovat samalla esiin myös talouden harmaan sektorin Venäjän kaupassa.
Raportin esittely tapahtuu syyskuun 19. päivä Helsingissä yhteistyössä Sitran kanssa.


Idänkaupan Vientipalvelut 9.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.